Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Sluiten

Landbouw

Tuinbouw

Bouw-Industrie

Agria

Motoculteurs en telegeleide maaiers:

Het Duitse merk Agria kent haar oorsprong net na de oorlog in 1945. Het bedrijf is gespecialiseerd in manueel bediende motoculteurs en telegeleide bermmaaiers voor moeilijk bereikbare grasvelden en talluds.

Agria 9600 RC Program

Agria 9600
Agria 9600

Een van de meest in het oog springende producten is deze maaier op afstandsbediening voor hoog gras en talluds. Hij ziet er niet alleen geweldig uit, hij is het ook. Deze maaier komt waar geen enkele andere ooit geraakt. Hij gaat hellingen op tot maar liefst 50°, heeft rupsbanden, is heel makkelijk te transporteren en werkt volledig op remote control.

“Stad en Groen” over de Agria 9600

Het Nederlandse vakblad Stad en Groen organiseerde onlangs een onafhankelijke test van tallud maaiers in Fort Vechten in Nederland: de Remote Control dag. Er werd een ruim testpubliek uitgenodigd dat zich een dag lang kon laten gaan op de hellingen van het fort. Het testpubliek was helemaal gewonnen voor de Agria 9600. Waarom? Dat lees je hieronder.

De belangstellenden in Nederland zijn vooral kleine en grote aannemers die er onder meer maaien op dijken. Het is voor het maaien van dijken erg belangrijk dat de maaier goed kan klimmen. De opdrachtgevers vinden het belangrijk  dat die dijken geen schade oplopen van het maaien en willen niet dat er zwaar materieel ingezet wordt. Maar ook in stadsparken en bungalowparken waar het maaibeeld belangrijk is, zien de Nederlandse opdrachtgevers de tallud maaier graag komen.

“Op klimvermogen winnen we”, zegt de Nederlandse vertegenwoordiger trots. Terecht want de Agria kan hellingen aan zonder lier, tot maar liefst 49 graden. Dat deed geen enkele bermmaaier hem na op de testdag in Fort Vechten. Hoe komt dit?

De Agria haalt zijn klimmersvermogen vooral uit het lage zwaartepunt en de rupsbanden. En ondanks de rupsbanden doet de telegeleide maaier het zonder schade aan te brengen aan de ondergrond. De maaier kan immers in 2 richtingen maaien. Hij moet zelden draaien. De kans is dus groot dat je steeds meer Agria’s over de Nederlandse dijken gaat zien rijden. België gaat ongetwijfeld ook overstag voor deze Duitse krachtpatser.

Technische specificaties Agria 9600:

De Agria 9600 is uitgerust met een hybride-aandrijving om de onderhoudskosten tot een minimum te beperken. Er is een minimum aan mechanische onderdelen en vloeistoffen gebruikt en de lagers zijn onderhoudsvrij. Een benzinemotor van 17 of 24 pk zorgt voor hybride vermogen naar de 48V DC-elektrische motoren. De Agria weegt 420 of 480 kilo. De mulching cirkelmaaimessen 1 (80cm) of 2 (120cm) stuks kunnen twijgen en takken aan tot 2 cm. Zero-turn.

Bekijk de video van de telegeleide Agria 9600 en overtuig jezelf.

 

 

Folder